Obamanvihaajat

TV1 esitti to 28.1 melko puistattavan ohjelman USA:n ensimmäisen värillisen presidentin herättämistä reaktioista. Barack Obama on hallinnut maata nyt lähes tasan vuoden.”No nigger should rule a white man” sanoi Klu Klux Klanin edustaja kameralle ennenkuin hänen edustamansa ryhmä suoritti rituaalinsa, jossa poltettiin suurikokoinen risti pimeässä yössä. Tämäkin ryhmä siis edelleen on olemassa.

Ohjelmassa esiintynyt mediatutkija Karl Frisch esitti selkeän analyysin tilanteesta, missä mielipiteenvapauden nimissä mikä tahansa media voi esittää lähes mitä tahansa valheita julkisesti pelkäämättä sanktioita. Eikä tähän moraalisesti ala-arvoiseen toimintaan syyllistytä ainoastaan netissä, vaan myös perinteisessä mediassa. Itseään ja yleisöään kunnioittavien tiedotusvälineiden media-aikaa ja palstatilaa menee pahimpien valheiden oikomiseen, jolloin näiden idioottimaisuuksien saama julkisuusarvo moninkertaistuu, ja asioiden oikea laita jää vähemmälle huomiolle. Kuten vaikkapa hörhö-salaliittoteoreetikkojen väite, jonka mukaan Obama ei olisikaan syntynyt USA:ssa, eikä perustuslain mukaan voisi siis olla maan presidentti. Väitteille ei rajattoman sananvapauden nimiin vannovassa maassa tietenkään tarvitsee esittää mitään perusteita.

Maassa, jossa puolet väestöstä on lukutaidotonta, TV:n ja radion valta-asema on suorastaan vaarallinen. Ihmiset pitävät totena lähes mitä tahansa, mitä tuuteista tulee. Uutiskanava FoxNews’in Obaman hallintoa kritisoiva ja republikaaneja tukeva linja ei kaihda aivopesussaan mitään keinoja. Selvästi perättömiä juttuja esitetään tosina, faktoista vaietaan ja niitä manipuloidaan.Mediat ja niiden omistajapiirit pyrkivät sumeilematta vaikuttamaan parlamentaariseen lainsäädäntöön.

Meillä Suomessahan lehdistöllä ei tietenkään ole mitään tämänsuuntaisiakaan elkeitä. Eihän?

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *