Kommentti, jota hs.fi ei julkaissut

Olen silloin tällöin mitannut Helsingin Sanomien verkkoversion moderoinnin läpäisevyyttä kritisoimalla kirjoittavien toimittajien tuotoksia.
Tänään 15.5 lehden pääkirjoittajistoon lukeutuva Juha Akkanen oli kirjoittanut aviisiin pääkirjoituksen otsikolla ”Viisi syytä, miksi demarit ovat menossa oppositioon”.
Pidin juttua paitsi asenteellisena, myös poliittisen journalismin neutraaliuden näkökulmasta tarkasteltuna ala-arvoisena. Kirjoitin siitä ao. kommentin, jota ei julkaistu.

Juha Akkanen luettelee viisi syytä, joiden perusteella hän arvioi SDP:n olevan siirtymässä oppositioon. Niistä vain ensimmäisen kohdalla hän osuu oikeaan, sillä puolueen kannatus määrittelee yleensä hallitukseen pääsyn. Paitsi tietysti RKP:n ja Kristillisten kohdalla… .
Kunnon ennustajaeukon tapaan Akkanen tekee sen tyypillisen varauksen tulevaisuudenvisioonsa, että ”arvio perustuu tämän hetken tilanteeseen” ja että ”vuoden aikana ehtii tapahtua vielä paljon”. Viisasta, ah niin viisasta!

Juka Akkanen on HS:n toimittajista Marko Junkkarin ohella profiloitunut lehden oikeistoliberaalin linjan kirjoittaviksi kaaderilaisiksi, joilla on äidinmaidossa saatu vasemmistoinho ja suunnaton intohimo spekuloida siitä, mistä kukaan ei tiedä mitään varmaa: Tulevaisuudesta.

Listansa viimeisessä kohdassa Akkanen paljastaa poliittisen kristallipallonsa salaisuuden: Se on demareille langetettu Valtionvarainministerin Salkun Kirous!
Maamme valtamedian (HS, Yle; Mtv) politiikan toimittajia yhdistää ylemmyydentuntoinen nenän vartta pitkin tapahtuva asioiden tarkastelu ja kykenemättömyys tosiasioihin perustuvaan, poliittisesti neutraaliin viileään analyysiin. Muutama harva poikkeus löytyy.

Kirkkaasti komiikan puolelle kääntyi mediassa esim. se lapsenomainen inttäminen, millä Antti Rinnettä vaadittiin kertomaan, ryhtyykö hän valtionvarainministeriksi. Aivan kuten pikkulapsille, piti Rinteen yleensä tähänkin kysymykseen vastata vähintään kolme kertaa.

Kategoria(t): Arkisto, Media Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *