Ihminen ei ole hypotenuusa!

Valtionvarainministeri Petteri Orpo hämmästytti politiikan, talouden ja jopa filosofian asiantuntijoita kryptisella lauseeellaan ”Ihminen ei ole desimaali”.
Ihmistä ei voi kutsua monella muullakaan matematiikan käsitteellä.
Jos ollaan aivan tarkkoja, niin ihminen ei ole myöskään jakokulma, hypotenuusa eikä pii.
Ei mikään näistä!

Orpon ajattelu saattaakin alkuun hämmentää kuulijaa, johtuen juuri siitä, että se on niin vastaansanomattomasti totta. Tarkkaan ottaen maailma on täynnä asioita ja esineitä, joita ihminen EI ole.
(Kirjallisuus tosin tuntee myös vastakkaisia mielipiteitä. Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan hahmo, alik. Lahtinen toteaa, että ”ihminen oli alkujaan kala”. Sotakirja kun on, niin tuo väite otetaan kuitenkin nopeasti alas ampumalla alik. Hietasen toimesta.)

Seuraavaksi Orpo ryhtyneekin vaatimaan johtamansa ministeriön virkamiehiltä desimaalittomia raportteja. Vain kokonaislukuja saa käyttää.

Tulemme lukemaan mm. seuraavaa:

”Bruttokansantuote kasvoi 2018 yhden verran, työllisyyden kohentumisen ollessa siinä kahden hujakoilla. Talouskasvu on yhden korvilla, mutta saattaa jopa hupsahtaa ihan nollaankin”

”Kansanedustajien palkkoja tullaan tänä vuonna tarkistamaan. Uuden tiedotuslinjan mukaisesti on puhuttu kokonaisluvuista, kaks tai kolme.
Ylöspäin.
Kansanedustajille Hakkarainen ja Vähämäki tullaan saunomiskulukorvauksia kuluvana vuonna korvaaman viisi tai kuusi löylykipollista vähemmän.”

Sillä ihminen ei ole desimaali.

Kategoria(t): Kotimaa, Talous Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.