HS luulottelee olevansa eduskunta

Mediasta käytetään joskus nimitystä ”neljäs valtiomahti”. Siis eduskunnan, valtioneuvoston ja oikeuslaitoksen jälkeen. Asialla on, kuten monilla on, kaksi puolta. Joskus media innostuu tekemään ”paljastuksia”. Silloin kohteen on oltava median näkökulmasta vaaraton. Yksittäiset poliitikot yleensä ovat sellaisia.Tänään (12.3) Helsingin Sanomat kertoo suomalaisille, mitä mieltä Suomen eduskunta on ydinvoimalalupien lukumäärästä. Pääuutisena juttu presentoidaan siten, että äkkinäisempi helposti voisi kuvitella kyseessä olevan eduskunnassa tehty äänestys. Vaati tarkempaa tutkimista, jotta jutusta löytää pienellä painetun tekstin ”HS-kysely”. Sisäsivuilla maininta ”kyselystä” esiintyy jo useammin.Mitä tarkoitusta tämänkaltainen ”uutisointi” palvelee? Muuta vaihtoehtoa ei tule mieleen, kuin pyrkimys luoda suomalaisille käsitystä siitä, että asian ratkaisu olisi jo käsillä ja suunta selvä. Nykyisen hallituksen aikana HS on selkeämmin kuin koskaan pääkirjoitussivuillaan myötäillyt hallituksen linjauksia.YLE nielaisee Sanoma OY:n tärpit sellaisenaan. Aamu-tv esitteli yo. juttua ainakin kahteen kertaan kameroille lähetyksissään. Ylen tuleva pääjohtaja Lauri Kivinen on sanonut olevansa YLE:n ystävä. Hyvä niin. Vihollisen töihin hakeutuminen olisikin ollut lähtökohtaisesti kyseenalaista toimintaa… .Ottaen huomioon, että YLE:llä on omakin uutistoimitus (eikä ihan pieni sellainen) Aamu-tv:n pinttynyt tapa lueskella aamun lehtiä kameroille on paitsi melko erikoista, myös todiste siitä, että Yle haluaa vastavuoroisesti olla Sanomien ystävä. Eikä ainoastaan Sanomien, vaan koko suomalaisen printtimedian.Tämä ystävyys ei valitettavasti läheskään aina ole vastavuoroista. Pikemminkin päinvastoin.

Kategoria(t): Media, Politiikka, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *