Uutismedia politiikan tekijänä

Antti Rinne (Sdp) julkisti vappuna esityksen pienimpien alle 1400€/kk eläkkeiden korottamisesta satasella muutaman vuoden kuluessa. Mediassa on ollut useita juttuja, joissa eläkeläiset kertovat joutuvansa valitsemaan ruoan ja lääkkeiden ostamisen välillä.
Rahat korotukseen Rinne löytäisi laajasta veropohjan uudistuksesta, jossa mm. säätiömuotoiset yhteisöt laitettaisiin pääomatuottojensa suhteen verolle. Lisäksi mm. pm. Sipilän harrastamien sijoitusvakuutusten verotusta tarkistettaisiin, ja samoin meneteltäisiin listaamattomien yritysten jakamien osinkojen kohdalla.

MTV3 uutisoi asiasta eilen 2.5 tavalla, jossa tasapuolisuus voidaan asettaa kyseenalaiseksi. Ensin sai pm. Sipilä (Kesk.) pitkän puheenvuoron, jossa hän ampui esityksen alas ”populismia – ei realismia” sanakäänteillä. Sitten sai Orpo (Kok) tilaa kertoa katsojille Rinteen ”tehneen jo satojen miljoonien lupauskierroksen, ja nyt tuplaten paremman”
Myös Rinne sai lyhyesti kertoa ”satanen kuussa lisää” -ajatuksestaan. Tila ei kuitenkaan tässä riittänyt siihen, että olisi saanut kertoa, mistä rahat.
Sitten tuli taas Orpon vuoro saarnata, että ”veroja korotetaan PK-yrittäjille ja työn tekemisen verotusta kiristetään…”.
Näinhän Rinteen mallissa ei tehdä, verosäädöt tapahtuvat pääomaverotuksen puolella.

Uutisen lopuksi insertin juontanut toimittaja paaluttaa uutismedian kannan vielä rautalangasta, jos jollekulle katsojalle ei vielä ole selvinnyt, että Rinteen ehdotus pienten eläkkeiden nostamiseksi on väärä, tuhoisa ja valheellinen: ”Vaaleihin on vajaa vuosi, joten vastaavia lupauksia tullaan kuulemaan vielä runsaasti”.
Oliko toimittajalla ehkä mielessään Keskustan ja Kokoomuksen edellisten vaalien edellä antama koulutuslupaus?

Heti saman lähetyksen seuraavassa uutisessa hallitustrion samat naamat saavat jälleen kukin vuorollaan marssia kameran eteen vakuuttamaan, että sinisten Kai Turusen loikka Kokoomukseen on käsitelty, eikä enää haittaa hallituksen työtä. Tosin Sampo Terholle (Sin.) tuotti ilmiselviä vaikeuksia olla uskottavasti samaa mieltä.

Tänään 3.5 aamulla uutisoitiin Ylen tuore kannatusgallup. Sen tulokset olivat tiedossa jo eilen. Tulokset näyttävät Kokoomuksen kannatuksen valuvan alaspäin reipasta tahtia.
Siitäkö tämä hätä?
Luottamukseni MTV3’n uutisoinnin tasapuolisuuteen heikkeni merkittävästi. Ennakoiko tämä Merja Ylä-Anttilan jälkeistä aikaa Maikkarilla?

Kategoria(t): Media Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.