Uutta kehiin – vanhat kaatikselle!

Joskus tavallinen valtuutettu joutuu hämmästyksen valtaan törmätessään mielestään ilmiselvään talonpoikaisjärjen poissaoloon suunnittelutyössä.

Mäntsälässä suunnitellaan päiväkoti Amandan peruskorjausta ja laajennusta. On keskusteltu siitä, tulisiko urakkaan sisällyttää valmistus- vai palvelukeittiö. Ensinmainitussa voidaan tehdä ruokaa, jälkimmäisessä vain lämmittää ja jakaa.

Sitten joku muistaa, että nykyäänhän siellä on valmistuskeittiö. Sitten joku kysyy viattomasti, että eikös se voitaisi sitten säilyttää, kun on jo valmiina olemassa. Ei tarvitsisi heikentää palvelua eikä investoida uusiin laitteisiin!

Tällainen yllättävä vaihtoehto ei ihan itsestään näytä nousevan nykysuunnittelijoiden mieleen.

”Säilyttääkö?”

”Siis se vanhako?”

”Mielenkiintoinen ajatus, pitääpä miettiä…”

Ilmeisesti löytyisi heti konsultti tai parikin, jotka laskisivat vanhan säilyttämisen tulevan moninkertaisesti kalliimmaksi, kun uuden tekeminen. He ovat siinä taitavia. Ei muuta kun vanha kaatopaikalle ja uutta kehiin, tulee halvemmaksi… .

Jäämme odottamaan, millainen ratkaisu Amandan keittiöön tullaan löytämään.

Kategoria(t): Kotikunta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.