Suvakkirasisti, kuumakylmä ja neliökuutio!

Maahanmuuttokriittisten harrastama käsitteiden hämmentäminen tuottaa huvittavia ilmaisuja – ellei pohjimmiltaan olisi kysymys vakavasta asiasta.
Koomisin kielellinen aikaansaannos tällä saralla on käsite ”suvakkirasisti”, jota on käytetty fb-palstoilla kuvaamaan suvaitsevaisten henkilöiden maanmiehiinsä kohdistamaa ”rasismia”. Kohdistaminen tapahtuu näiden suomenkieltä uudistavien myöhempien aikojen agricolien mukaan näin: Ollaan niin suvaitsevaisia maahanmuuttajia kohtaan, että tullaan siinä ohessa ”rasistisesti” syrjineeksi maanmiesten oikeutta harjoittaa muukalaiskammoaan.

Olisi terveellistä julkiselle keskustelulle, jos oikeusistuimista saataisiin muutama ennakkopäätös verkkosivuilla esitetyistä tappouhkauksista tai vaikkapa nimeltä mainittujen henkilöiden tai heidän omaistensa raiskatuiksi tulemisen toivomisista.
Syntyisi kouriintuntuva todiste siitä, ettei sananvapaus ole yhtäkuin oikeus uhkailla kanssaihmisiä. Sanan vapaudella kun on se toinenkin puoli, jonka nimi on sanan valta.
Tämä valta saattaa heilauttaa häkkiä sananvapaudella hurjastelevalle örveltäjälle.

Kategoria(t): Kotikunta, Kotimaa, Politiikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *