Itse itseään tuomitsemassa…

Ex-oikeuskansleri Jaakko Jonkka ottaa keväällä ilmestyneessä kirjassaan ”Oikeusvaltion puolesta” kantaa mm. eduskunnassa nähtyyn oikeuskäytön häpeälliseen näytökseen, jossa perussuomalaiset kansanedustajat määrävähemmistöllään estivät puoluetoverinsa joutumisen syyteharkintaan eduskunnassa pitämänsä ns. vieraslaji -puheensa johdosta.

Ylen kirjasta tekemässä artikkelissa  Jonkka lausuu mm. näin: ”Minusta on rikosprosessuaalisesti luonnontonta, että eduskunnan suuri sali käy keskustelua ja äänestää puhtaasti oikeudellisesta kysymyksestä. Äänestetään siitä, onko perusteita jatkaa yksittäisen rikosasian käsittelyä tuomioistuimessa.”

Väitöstutkija Olli-Pekka Salminen esittää blogissaan, että perustuslain §30 voitaisiin yksinkertaisesti vain poistaa.

Itse tekee mieli kysyä myös, että minkähän takia meillä usein käy niin, että merkittävät viranhaltijat ja poliittiset vallankäyttäjät heräävät osoittamaan yhteiskunnassa olevia korjaamisen tarpeita vasta eläköidyttyään?

Mitähän suunnitelmia  nykyisellä oikeuskansleri Tuomas Pöystillä on näiden asioiden suhteen?

EDIT: Pöysti ilmaisi varovasti kannattavansa ministereiden ja kansanedustajien muita kansalaisia korkeamman syytesuojan purkamista.

Kategoria(t): Politiikka, Yleinen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.