Vasemmistolaisuutta vaikka väkisin.

Tapa millä Iltalehden Mika Koskinen 30.8 jyvittää Kaikkosen ja Kulmunin ”vasemmistolaisuuden” vivahteita on sekä paljastavaa että hieman huvittavaa.

Vielä puoli vuosisataa sitten ”vasemmistolaisuuteen” vaadittiin tuotantovälineiden valtiollistamisen vaatimista. 

Nyt oikeistomedialle riittää ”vasemmistolainen” -leiman lätkäisyyn esim. se, että kannattaa vanhustenhoidon laadun nostamista tuloverotusta kiristämällä, omaa kielteisen kannan eutanasiaan tai hyväksyy määritelmän ”kolmas sukupuoli”.

Vaikka ideologisen arvottamisen skaala siis on alle sadassa vuodessa kutistunut mikroskooppisen pieneksi, niin intohimo mielipiteiden ideologiseen jyvittämiseen ei oikeistossa ole vähentynyt tippaakaan. Erot saadaan siirtämällä arvoasteikon mittaroinnin desimaalipilkkua – samaan tapaan kuin pikajuoksussa, missä erojen saamiseksi käytetään jo sadas- ja tuhannesosia… .

Tämä ilmiö jos mikä paljastaa, miten irvokas oli taannoinen Kokoomuksen slogani ”vastakkainasettelu aika on ohi”.

Kategoria(t): Kotimaa, Media Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.